top of page

KUMPULAND

Welkom bij Kumpuland, het festival waar we de rijke geschiedenis en cultuur van de Indische en Molukse gemeenschappen vieren en (her)ontdekken. Het festival is ontstaan ​​uit de groeiende behoefte van de derde generatie om hun afkomst te verkennen, terwijl de eerste generatie ouderen langzaam verdwijnt.

Op ons eendaagse festival op 28 september presenteren we een breed scala aan kunstdisciplines, van dans, theater en muziek tot literatuur, film, fotografie en multidisciplinaire kunst. Hier ontstaan ontmoetingen tussen makers en publiek, en tussen professionals onderling. 

OP ZOEK NAAR THUIS

In een wereld van veranderende grenzen en culturele versmeltingen blijft ‘thuis’ een essentieel, maar soms ontastbaar begrip. Voor de Indische en Molukse gemeenschap heeft de zoektocht naar ‘thuis’ een diepgaande betekenis, geworteld in een gedeeld verleden van kolonisatie en migratie.  Veel mensen binnen deze gemeenschap zijn op zoek naar hun identiteit, een community en gevoel van verbondenheid. Het verkennen van dit thema staat centraal tijdens Kumpuland Festival op zaterdag 28 september 2024 in Het Wilde Westen te Utrecht.

 

Laat je inspireren door onze batik workshop, verdiep je in systemische therapie en familieopstellingen, en ontmoet lokaal en opkomende talenten die hun Indische en Molukse roots gebruiken als bron van creativiteit en expressie. Dit is meer dan een festival; het is een viering van identiteit, geschiedenis en gemeenschap.

ONS TEAM

Maak kennis met de mensen achter Kumpuland.

WE WERKEN SAMEN MET

Schermafbeelding 2022-04-25 om 20.13.22.png
Logo HWW.png
bottom of page